Parodontose

Parodontose skal opdages og behandles i tide.

Parodontose er en betændelsestilstand i tændernes støttevæv, som omfatter tandkød og omgivende knogle.

Sygdommen forekommer i befolkningen med næsten lige så stor hyppighed som Caries.

Hvis Parodontosen får lov til at udvikle sig, vil resultatet være en destruktion af tandens knoglefæste, hvorved tanden bliver løs og falder ud. De fleste patienter er uvidende om sygdommens tilstedeværelse, idet den ofte udvikler sig langsomt og uden umiddelbare, kortsigtede gener for patienten.

Parodontose skal derfor opdages og behandles i tide. Det er derfor vigtigt, at du jævnligt bliver undersøgt for Parodontose. Dette foregår som en fast del af den almindelige undersøgelse, som du indkaldes til 2 gange om året, hvis du er fast patient hos os.

Hvis vi finder symptomer på Parodontose, påbegyndes en behandling som udføres af en tandlæge eller tandplejer. Der foretages tandrodsrensning, hvor tandsten og bakterier i tandkødslommerne fjernes, og rodoverfladen afglattes. Tandrodsrensning er en vanskelig og ofte langvarig behandling.

I de fleste tilfælde kan Parodontose behandles ved fælles hjælp. Du skal selv gøre en indsats og muligvis børste dine tænder på en lidt anden måde og gå oftere til tandrensning og undersøgelse. Vi kan give dig en medicinsk behandling, som er med til at holde betændelsen i tandkødet nede.

Husk: Det er vigtigt at følge det faste undersøgelsesmønster som du indkaldes til. På den måde vil du jævnligt blive undersøgt for Parodontose – Det er altid lettere at behandle sygdommen, jo tidligere behandlingen kan gå i gang.
Tandlægerne Kildegårds Plads   Kildegårds Plads 1   2820 Gentofte