Så er vi blevet ISO 9001 certificeret


Tandlæge Niels Kramp fejrer ISO-certificeringen med sit team i praxis®: Nanna Skjødsholm, Pia Kolze og Trine Høgsbro. Nanna er klinikkens kvalitetsansvarlige og har været tovholderen gennem hele forløbet.er en af de første tandlæge klinikker i Danmark, der er blevet ISO 9001-certificeret

-Certificeringen er kulminationen på flere års arbejde med procesudvikling, dokumentation og omfattende investeringer på klinikken.

- Der er ikke tale om et ligegyldigt kvalitetsstempel. ISO-certifikatet er det højeste internationalt anerkendte kvalitetsstempel, hvilket har stor betydning for kunderne. De er hermed sikret, at hygiejnestandarden ikke fås bedre, at sikkerheden er i top, og personalet veluddannet, siger tandlæge Niels Kramp, som er indehaver af praxis®.
- Helt konkret betyder en sådan certificering, at klinikken har formaliseret og dokumenteret processer og standarder indenfor områderne behandling, hygiejne og ledelse. Endvidere er der defineret en række kvalitetsmål for klinikkens fortsatte udvikling.

- En ISO certificering er ikke noget, man bare lige gør. Det er en stor beslutning, der rækker langt ud i fremtiden, fortæller Niels Kramp. Vi har arbejdet intensivt med certificeringen siden starten af 2008, og det har været et langt sejt træk. Vi har brugt rigtig mange timer på at formalisere og dokumentere alle processer, så de kan godkendes til ISO 9001 certificering. Nu er vi i mål, og det har været stærkt motiverende for hele vores team. Vi kan mærke, at processen har givet et meget stort løft for alle. Det giver et rigtig godt flow i hverdagen, fordi der er en meget større grad af forudsigelighed. Desuden er det meget nemmere at foretage løbende forbedringer på klinikken, når alle processer er beskrevet.

ISO 9001 certificeringen auditeres hvert år af Dansk Standard, som er et uafhængigt og internationalt akkrediteret testinstitut.

Tandlæge Niels Kramp betragter således ISO 9001 certificeringen som en investering i fremtiden.
- På sigt vil alle tandlægeklinikker - og forhåbentlig også resten af sundhedssektoren - blive stillet over for kravet om at dokumentere deres kvalitet. Enten i form af en ISO 9001 certificering eller en tilsvarende ordning, og så er det jo rart at være på forkant !

praxis® er den første tandlægeklinik i Rudersdal Kommune, der er blevet ISO 9001 certificeret.praxis - tandlæge Niels Kramp   Vedbæk Stationsvej 18, 1. th   2950 Vedbæk   Telefon: 45 89 20 03